Beeldenpark de Havixhorst

Quiz

De quiz bestaat uit 15 vragen en je mag er 5 minuten over doen om ze te beantwoorden. De vragen gaan over vijf beelden die te zien zijn in ons beeldenpark. Over elk beeld worden drie vragen gesteld:

  • een tijdvraag: gaat over historische gebeurtenissen of tijdsperiode
  • een topo-vraag: gaat over steden en dorpen
  • een kunstvraag: gaat over begrippen in de kunst


Hoe kun je het aanpakken?

Tactiek 1: trail-and-error Je kunt proberen hoeveel je al weet door meteen met de quiz te beginnen. Als je een fout antwoord geeft, krijg je meer informatie. Dus het geeft niet als je een antwoord fout hebt, je leert ervan! En als je de quiz dan nog een keer doet, en nog een keer, weet je uiteindelijk precies hoe het zit.

Tactiek 2: research Je kunt het ook anders aanpakken. Bij de quiz hebben we een filmpje gemaakt en daarin zit het antwoord op alle vragen. Dat filmpje kun je alleen op school kijken. Of op De Havixhorst als je met school naar het beeldenpark komt. Vraag je juf of meester of die de toegangscode willen aanvragen bij ons en speel de quiz met de klas.

Tactiek 3: play Je kunt met deze quiz niets winnen. Maar …. als je naar De Havixhorst komt, kun je wel daar de speurtocht doen die we hebben gemaakt. Dta kan met school, maar ook met je familie. Als je het goede woord bij elkaar puzzelt, krijg je een leuke verrassing. Tot dan!

Ik wil nu direct naar de quiz | Ik wil nu eerst het filmpje kijken