Beeldenpark de Havixhorst

Adri van Rooijen

Amsterdam, 1936

In zijn geboorteplaats volgde Van Rooijen de opleiding bouwkunde aan de Hogere Technische School (1954-1957) en ging daarna naar de Academie van Bouwkunst (1959-1963). Vervolgens ging hij werken bij monumentenzorg in Amsterdam, en was onder andere als restaurator van de Oude Kerk werkzaam. In die periode studeerde hij ook aan de avondopleiding van de Rijksakademie van Beeldende Kunsten (1963-1972). Daar boetseerde hij bij Cor Hund en Nynke Schepers en volgde er modeltekenen bij Wim Vaarzon Morel jr.

Na het afronden van die opleiding vestigde hij zich als beeldhouwer en medailleur.
Van Rooijen kiest de menselijke figuur van als onderwerp voor zijn beelden, die hij meestal uitvoert in brons. Beelden ontstaan uit een opwelling of in opdracht, zoals portretten en penningen.
In onder meer Culemborg, Doetinchem en Lelystad staan beelden van zijn hand in de publieke ruimte. Werk van hem bevindt zich ook in de collectie van Museum Beelden aan Zee in Scheveningen

Van Rooijen woont en werkt in een boerderij in de Betuwe en maakt deel uit van het kunstenaarscollectief ‘De Vlierhove’ in Blaricum.

Venster (2007)

Brons, 240 cm hoog

Staand vrouwenfiguur.