Beeldenpark de Havixhorst

2014 Beatrix

 

Tentoonstelling Beatrix in beelden

Van 18 mei tot en met 31 oktober 2014 organiseerde Beeldenpark De Havixhorst een expositie van sculpturen van het portret van koningin Beatrix. Deze eregalerij van beeltenissen van onze voormalige koningin werd samengesteld door conservator Han van Hagen en was afkomstig uit Nederlandse overheidsgebouwen.

Geen enkele vrouw in Nederland is zo veelvuldig geportretteerd als onze voormalige koningin. De bronzen, stenen, glazen en keramieken beelden zijn geplaatst door heel Nederland. Met de troonswisseling zijn al deze beelden bevrijd van de verplichte aanwezigheid in raadszalen, provinciehuizen, gerechtshoven en andere openbare gebouwen, waar ze hebben meegekeken naar het doen en laten van de Nederlandse burger. Ze hebben plaatsgemaakt voor afbeeldingen van koning Willem-Alexander.De beelden en plaquettes op de expositie waren onder andere van Baron Speyart van Woerden, Jac. Maris, Fons Bemelmans, Mari Andriessen, Pieter de Monchy, Sylvia Willink, Anna van der Horst, Martien Hendriks en Jeroen Henneman.

Nabestellen catalogus Beatrix in beelden
Bij de expositie is een 96 pagina’s tellende catalogus verschenen. Met afbeeldingen van alle beelden van Beatrix, toelichting op de betreffende kunstenaars en fraaie foto’s. U kunt de catalogus nog nabestellen.De kosten zijn 9,00 euro inclusief verzendkosten. Stuur een e-mail en u ontvangt van ons informatie over betaling en verzending.

info@beeldenparkdehavixhorst.nl